Selecteer een pagina

Mensen stellen ons de vraag: maar wat doe je dan met zo een plaid? Daarom, een blogpost.

plaid Hinterveld Jackie Brussels1/ Evident: een plaid sla je om je heen in de zetel. Daar was je zelf ook wel opgekomen.
Een plaid houdt je nu eenmaal gezellig warm. Ook al staat de chauffage te draaien of is die open haard aan het knisperen op een koude winteravond: een plaid rond je lijf terwijl je opgekruld in de zetel een film aan het kijken bent, maakt het gewoon af. Het is dat gevoel van geborgenheid. Of in hetzelfde genre: heb je een rotdag, kruip dan onder je plaid, blijt er eens goed in, die van ons zijn wasbaar (aldus Ozanne van Jackie Brussels). Om maar te zeggen, een plaid is comforting.

 

plaid kussen Jackie Brussels
 2/ Iets minder voor de hand liggend, maar boy, wat een gemakkelijke toepassing: een plaid gebruik je om je huis in te richten.
Een plaid kleedt aan. Zwier ‘m over de rugleuning van je zetel, of over een stoel in de hoek van je keuken.
The trick: er moet een zekere nonchalance van afstralen. Elk teken van symmetrie is bijgevolg uitgesloten. Moeilijk voor de perfectionisten onder ons, I know. Maar hey, perfecte asymmetrie geeft ongetwijfeld ook voldoening.Dat een plaid aankleedt, heeft trouwens minder met kleur dan wel met textiel te maken. Stof is nu eenmaal een warm materiaal: het absorbeert geluid, en geeft diepte en reliëf aan een ruimte. Dus, hou je het liever low profile met de kleuren en ga je voor een unicolor ecru plaid? No worries, that does the trick too.

 

plaid Jackie Brussels Hinterveld
 3/ Een plaid zorgt voor de beste (na)zomeravonden
Je kent het ongetwijfeld: je begint een schone zomeravond op je terras, je eet gezellig samen, geniet van de ondergaande zon, je drinkt een glas en hebt een goed gesprek. En dan wordt het fris – Belgisch zomerweer, don’t have to explain. You call it a day, trekt naar binnen, rolluiken af – gruwel. Tv gaat aan, gesprek is gedaan.
Now picture this: het wordt fris. Je steekt alvast wat kaarsjes aan op de tuintafel. Je duwt gauw een flesopener en een fles wijn in de handen van je gesprekspartner. Jij trekt intussen die nonchalante plaid van de zetel en van de stoel in de keuken. Plaids mee naar buiten, om de schouders. Bon, waar waren we gebleven.
Same evening, different story.

 
kussen plaid Jackie Brussels4/ Met een paar plaids maak je een cozy buitensalonneke. In een handomdraai.
Buitensalons zijn duur, my god. But here’s a cheap deal:
°Koop een set veldbedden: een aluminium veldbed met blauwe, grijze of kaki doek heb je al voor 50 euro. Ben je niet vies van tweedehands, dan vind je op deze site authentieke pareltjes die wij zelf op ons terras hebben staan. °Stel de veldbedden op in een hoek of in U-vorm, idealiter tegen een muur aan. °Zwier over elk veldbed een plaid. °Haal je kussens uit de zetel en gooi ze op de veldbedden. °Schuif er een poef bij van binnen. °Haal het bijzettafeltje uit je living naar buiten en plaats in het midden van de opstelling.
Quick and dirty. Mooi meegenomen: de veldbedden kan je buiten laten staan. Het zeil droogt supersnel weer op. Hetzelfde werkt uiteraard met een oude houten bank of met strandstoelen: plaid erover, en wat oud, lelijk of versleten was, wordt plots een gezellig zithoekje.

 

plaid kussen Jackie Brussels
5/ Een plaid op je bed adds a little movie-feel to it.
Hoogpolig vasttapijt, grote kussens in je bed, televisie, make-up tafel, inloopkast, inloopbadkamer, inloop-weet-ik-veel-wat-nog-meer. Slaapkamers in Amerikaanse films hebben een hoog wellness-gehalte. En dat maakt American bedrooms net zo aantrekkelijk: je ‘terugtrekken in je slaapkamer’ krijgt plots een heel andere dimensie. En dan neemt mijn praktische ik het over met beelden van huismijt in hoogpolig tapijt, van kussens in en uit het bed, in en uit, en in en uit, van passie die in de kiem wordt gesmoord door hoogtepunten uit het laatavond journaal. Hmm, mijn praktische ik vindt niet meteen bezwaren tegen de inloopkast daarentegen.
Maar er is goed nieuws: je hoeft niet all the way te gaan voor die movie-feel. Een grote plaid op je bed – ook wel een throw genoemd – is haalbaar en haalt al een goede dosis woonkamergevoel naar je slaapkamer. In de collectie plaids van het merk Hinterveld bij Jackie Brussels vind je prachtige throws – grote plaids – die heel mooi over een tweepersoonsbed passen. Ben je in the mood, neem dan ook eens een kijkje bij de tapijten van Sissy Boy of bij deze koeienvellen.

 

plaid Jackie Brussels Hinterveld
6/ Wat kan je verder nog zoal met een plaid doen?
Een plaid is het perfecte picnic-deken. Wordt het een grote picnic, overweeg dan een throw. Een plaid is het perfecte autodekentje bij lange autoritten. Een plaid is de perfecte overgooier bij een lange herfstwandeling door de velden. Een plaid is het perfecte zeil voor je kinderen om een kamp mee te bouwen.
Besluit: een plaid is het perfecte kado omdat je ‘m op zo veel verschillende manieren gebruiken kan.