Selecteer een pagina

Als er één tendens duidelijk is wanneer het over slaapkamers gaat, dan is het dat messy mag. Hey, I can do messy, hoor ik je denken. Maar de kans is groot dat jouw messy niet de messy van interior designing is. Sorry to disappoint you on that. Zoals bij alles wat vormgeving betreft, moet de basis goed zitten. Dat wil zeggen dat je de juiste ingrediënten moet hebben. Hoe je met die ingrediënten vervolgens de taart bakt, daar ben je vrij in. Klinkt goed, toch?

 

messy bed tips and tricks van Jackie Brussels

1/ Kies voor een XXL dekbed
Het geheim van de messy look is het oversized dekbed. Het dekbed moet aan de zijkanten en aan het voeteneinde overvloedig over de grond hangen, zo niet, moet het minstens de grond raken.
Referentiekader: Hangen je lakens zo erg uit je bed en op de grond dat je grootmoeder ze meteen strak zou willen trekken en ze  onder de matras zou willen ‘betonneren’? Dan ben je goed bezig.

 

messy bedroom tips and tricks from Jackie Brussels

2/ Valsspelen mag
Heb je een XXL bed dan is het quasi onmogelijk om lakens te vinden die abundantly over de zijkanten gaan hangen. Tip: leg een laken onder je matras dat langs je bedframe naar beneden hangt. Zo creëer je het effect dat je dekbed over je bed hangt

 

messy bed tips and tricks from Jackie Brussels

3/ Layer to the maximum
Werk met laagjes stof. Een dekbed met één of meerdere bed throws die nonchalant – lees: slordig – over het bed gegooid zijn, geven meteen dat gevoel dat er nog iemand onder ligt. Messy dus.

 

messy bed tips and tricks from Jackie Brussels

4/ Kies voor linnen
Een eigenschap van linnen is dat het kreukt. En dat is net wat we willen. Oef. Leg je linnen meteen nadat de droogkast gedraaid heeft op bed. Dan heb je de perfecte rimpel. Laat het zeker niet te lang in een prop in de droogkast zitten. Je linnen ziet er dan snel oud en versleten uit.
Linnen voelt daarenboven heel gezellig aan tegen je huid. Dubbele winst.

 

5/ Kies je voor kleur, probeer dan binnen eenzelfde kleurfamilie te blijven
Een bepaalde kleur heeft verschillende soorten tinten. Het is best dat je de tinten combineert, en niet naar contrasten grijpt. Kiezen voor contrast is kiezen voor een strakkere look. Kan ook, maar het zal wat meer the dreamy out of the messy halen.

 

6/ Hou je het liever monochroom in de slaapkamer, zorg dan dat je verschillende texturen gebruikt
Hou je van wit, combineer dan bijvoorbeeld wit linnen met een witte wollen bed throw en witte fluwelen kussens. Of zorg dat je een fluffy tapijt aan je bed hebt. Doordat de verschillende texturen anders vallen, zorg je er op die manier voor dat er diepte en reliëf is in je slaapkamer en voorkom je dat het een steriel geheel wordt.

 

7/ The American touch: kussens, kussens, kussens
Ofwel randomly op het bed verspreid, ofwel tegen de muur aan zodat je een natuurlijke hoofdsteun maakt. Ga voor verschillende groottes en wees vooral niet bang om te overdrijven. Hoe groter, hoe beter je ze achter je rug kan steken wanneer je een boek leest of wat tv kijkt. Je wil liever niet dat ze te dik zijn want dan vallen ze niet mooi in de plooi. Zorg er vooral ook voor dat ze lekker zacht zijn zodat ze goed de vorm van je lichaam aannemen.

 

messy bed tips and tricks from Jackie Brussels

8/ Ben je bereid all the way te gaan, leg dan je matras op de grond
Lage bedden hebben nòg meer die dreamy messy look, net omdat de afstand tussen het dekbed en de vloer kleiner is en het dekbed dus weelderiger over de grond valt. Hierdoor geeft je bed de indruk groter te zijn, en meer op te gaan in de kamer. Er is natuurlijk een ergonomisch bezwaar, zeker wanneer je veel geld hebt uitgegeven aan een slaap-dna proof bed. Dat kan je opvangen door de lattenbodem mee op de grond te leggen. Zo ben je zeker dat je gezond slaapt en je matras toch nog kan ademen.
Heb je er moeite mee om je bed te ontmantelen omdat je je nog perfect herinnert welk geldbedrag er van je rekening is gegaan voor dat bedframe? Niets zegt dat je niet kan switchen. In de zomer haal je je bed uit zijn kader en slaap je lekker fris bij de vloer. In de winter slaap je hoog en droog. Het geeft je slaapkamer om de zoveel tijd een nieuwe look, zonder dat dit je geld kost.

 

Zo. Wanneer je deze eenvoudige ingrediënten hanteert, heb je in no time die dreamy messy look. En niet de dirty messy look. Belangrijk verschil.